23 april 2017
15:00

IFK Värnamo

Referat: Hjältevads Mariannelunds IS - IFK Värnamo

Så äntligen var seriepremiären spelad. Under veckan har fokus legat på försvarsspel på träningarna. Vi har tränat press-understöd och omställning från anfall till försvar. Inför dagens match sätter vi tillsammans upp prestationsmål utifrån det vi tränat på och den första halvleken lyckas vi nog med precis allt. Fantastiskt att se. Ledningen i paus är 1-0, men kunde varit större. Bortalaget har inte ett enda skott på mål i första halvlek. I andra halvlek möter vi ett mer taggat och intensivt Värnamo som tar över matchen. Vi förlitar oss för mycket på att någon annan ska göra jobbet, vilket försämrar laginsatsen. Vi blir lite för bekväma och trötta. Vi lyckas ändå hålla de borta från farliga målchanser och punkterar matchen med ett vacker spelmål där Benjamin slår en djupledsboll till Filip som sätter 2-0.

Mål: Axl, Filip
Ass: Adi, Beny